072 - 280 17 40 info@huberfonster.se

glasning

Du kan välja bland ett rikt urval av glaskombinationer inom funktionsområdena värmeisolering, solskydd, bullerskydd, självrengöring, personsäkerhet samt sak- och personskydd.

3-glas

Isolerglas eller förseglade rutor är beteckningen för 2- eller 3-glaskonstruktioner som lagts samman med distansprofil och gas mellan glasen. Alla våra 2-glas fönster är med Varm kant som standard.

Flertalet isolerglas är idag multifunktionella, dvs ett flertal olika egenskaper har kombinerats
i samma isolerglas (solskydd, bullerskydd, inbrottsskydd m.m.).

specialglas1

Skyddsglas är laminerade glas uppbyggda för att klara respektive skyddsklass som t.ex. inbrottshämmande glas, glas för skydd mot explosion och skotthämmande glas.

För att undvika personskador används säkerhetsglas. Laminerat glas är inte lika starkt som härdat men sitter kvar i ramen utan att att bilda farliga skärvor.

aku

Det finns flera sätt att konstruera ljuddämpande glas. Ökad tjocklek, laminering, flerglaskonstruktioner och asymmetrisk uppbyggnad är några exempel. Vanligast idag är att använda ett laminerat glas med en speciellt ljuddämpande folie.

Vårt sortiment omfattar ett stort antal ljudreducerande glas och det är viktigt att veta vilken typ av ljud som ska utestängas.

solar

Vi erbjuder solskyddsglas som kan användas i isolerglas. Genomfärgade solskyddsglas som mörknar med ökande tjocklek. De stänger ute ljuset i lika hög grad som värmen, vilket kan vara önskvärt i vissa fall

sgg-glas

För fasader, fönster och glastak finns det idag glas som rengörs med hjälp av UV-strålning och regn. Den speciella beläggningen på BIOCLEAN, som ingår som ytterglas, aktiveras av UV-strålningen, smutsen lossnar och regn som träffar glaset sköljer sedan bort smutsen.

chinchila

Ornamentglas Ornamentglas finns i en rad utföranden och kan användas för att skydda mot insyn, förhöja det estetiska intrycket eller för att öka ljusinsläppet.